BİZ KİMİZ NİYE BU İŞLERLE UĞRAŞIYORUZ

2015 yılında Hacettepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü bünyesinde küçük bir ekip ile çalışmaşlarına başlayan topluluğumuz; azim ve kararlı çalışmalarımız neticesinde kısa zamanda Ulusal ve Uluslararası camiada düzenlenen çeşitli İHA yarışmalarına katılarak büyük ölçüde başarı ve tecrübe kazandı.

8-10 Haziran 2017 tarihleri arasında NASA sponsorluğunda ABD’de düzenlenen dünya çapındaki seçkin üniversitelerin başvurduğu CanSat model uydu yarışmasında ön elemede 94/100 puan alan takımımız; ön elemeyi geçmiş ve yarışmaya katılmaya hak kazanmıştır. Neticesinde, ön elemeyi geçen 40 takım arasından Dünya 9’uncusu olarak ülkemizi gururla temsil etmiştir.

CanSat yarışmasının hemen ardından 15-18 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenlenen TÜBİTAK UAV uluslararası yarışmasına da katılan takımımız tüm bu yarışmalardan tecrübeler kazanmıştır.

Önümüzdeki süreçte ise bir yandan kendimizi geliştirirken bir yandan da ülke içi ve dışındaki yarışmalarda ülkemizi temsil ederek yeni başarılar kazanmayı hedefliyoruz. Bu vesile ile yeni parlak fikirlerle Ülkemize katkı sağlayacak Milli projeler geliştirmeyi ve Uluslararası alanda da ülkemizi başarıyla temsil etmeyi amaçlamaktayız.

Tanıtım Filmimiz

trt haberimiz